lørdag den 9. januar 2010

Sct. Georg og dragen

Myten om Sct. Georg handler om ridderen, der dræber den drage, der er ved at forpeste et lille kogenrige med sin dødbringende ånde. Dragen er gennem tiden blevet mere og mere krævende og kan ikke nøjes med ofre som lam og køer til at stille sin sult, tilsidst forlanger den et menneske - får den ikke ikke det, vil den sprede sin dræbende ånde ud over hele kongeringet.

Rigets retfærdige konge lader en lodtrækning ske. Valget falder på hans egen dyrebare datter - prinsessen. Prinsenssen må gå den tunge vej ud i bjergene og lade sig ofre til dragen. På sin vej ud til bjerget, hvor dragen bor, kommer ganske pludseligt et ridder på en hvid hest.
Han vil gerne hjælpe den grædende, ulykkelige prinsesse og sammen tager de ud og lokker dragen i baghold. Ridderen borer sin lanse gennem dens hjerte og frelser prinsessen.

Kongen vil belønne ham med et halvt kongeringe og prinsessen som kone. Ridderen har andre planer - han vil videre ud i verden og bekæmpe andet ondt.

Men i kongeringet lever alle nu lykkeligt videre - og prinsessen, hun får sikkert en anden til husbond...

Her familieholdets rivebilleder af dragen, prinsessen og ridderen. Vi malede selv et papir fyldt med grønne nuancer, som vi brugte til at rive ud af, og på den måde blev dragerne skabt.





















































































































Ingen kommentarer:

Send en kommentar